• Pottenbakkerstraat 47, 4871 EP, Etten-Leur
  • 076 88 756 45
  • info@dirkverhees.nl
Detectie
You are here: Home \ Detectie

Wij kunnen u helpen met de volgende detecties:

Detectie van verstoppingen

Als u vaker last heeft van verstoppingen of problemen met uw riool dan kunnen wij uw riool inspecteren met behulp van een camera. Een camera inspectie van het riool is altijd verstandig om uit te voeren om een goed beeld van de conditie van uw riolering of afvoer te krijgen. Dan weet u waar u aan toe bent. Detectie van verstoppingen wordt hiermee gerealiseerd.

De camera inspectie voeren wij uit met een kleurencamera. Hierdoor kunnen wij bijna alle rioolproblemen, welke zich in het riool voordoen, perfect zien. Wat boven de grond niet te ontdekken valt, is met onze kleurencamera goed te zien door de zuivere beelden welke we van het inwendige van de riolering zien.

 

Zo is het mogelijk om een breuk of losse verbinding helder en duidelijk te zien. De beelden die wij maken kunnen wij voor u ook op USB zetten. Dit kan u helpen bij eventuele claims die u bij de gemeente of vorige huiseigenaren (in geval van verborgen gebreken) in kunt dienen. Door de camerabeelden kunnen wij ook zien of er gebreken in de riolering aanwezig zijn i.v.m. ontstoppingsgarantie.

Een camera inspectie in combinatie met een afvoerontstopping of een rioolontstopping, heeft een aangepast tarief.

 

Lokaliseren van rioleringen

U kunt bij ons ook terecht voor het lokaliseren van rioolafvoerbuizen. Vaak ontbreekt een bouwtekening, waardoor onduidelijk is waar de verschillende rioolleidingen zijn gesitueerd.

Om het riool goed in kaart te kunnen brengen, maken wij gebruik van een zender en een ontvanger. Deze ontvanger spoort riool- en afvoerleidingen op. Wij sluiten op het uiteinde van de camera op de hogedrukslang een zender aan. De draagbare ontvanger ontvangt het signaal van de zender en laat zien waar exact het riool loopt, onder de grond of in de vloer. Ook laat hij zien op welke diepte deze zich bevindt.

De continue diepte informatie, richting en afstand van de zender zorgt voor een nauwkeurige navigatie. Daardoor kunnen we veel tijd en geld besparen en bij grondwerkzaamheden, minder risico lopen op onnodige schade en kunnen wij bij problemen de exacte positie van het probleem aan kunnen geven.

 

Stankdetectie

Hangt er een onaangename geur in de lucht? Rioolstank kan een enorme hinder veroorzaken in uw toilet, badkamer, keuken, natte cel of kelder. Stank is een signaal dat er ergens in het rioleringssysteem iets niet goed functioneert. Soms is dit eenvoudig op te sporen, maar er zijn ook lastige situaties waarvoor geavanceerde apparatuur noodzakelijk is. Bijvoorbeeld stank onder een betegelde vloer.

Met rookdetectie brengen wij lekkages en oorzaken van stankoverlast aan het licht. Het voordeel hiervan is dat er geen onnodig breek- of graafwerk hoeft plaats te vinden.

 

Camerainspectie