• Pottenbakkerstraat 47, 4871 EP, Etten-Leur
  • 076 88 756 45
  • info@dirkverhees.nl
Badkamer
You are here: Home \ Badkamer

Afvoer badkamer verstopt?

De afvoer in de badkamer kan verstopt raken door vuilophopingen. Dit is vervelend voor u, want u kunt daardoor niet douchen of van het bad gebruik maken. Het oplossen van verstoppingen in de badkamer is bij verstoppingen van het putje door haren zelf mogelijk. Zit de verstopping verder weg dan is het aan te raden om ons te laten komen en niet zelf met allerlei middelen aan de slag te gaan om schade te voorkomen.

Afvoer douche

Als u gaat douchen dan wilt u wel dat het water wegloopt. In het geval van een verstopping merkt u dat dat niet het geval is. Het water loopt op en als u de kraan niet tijdig uitzet dan kan het gebeuren dat de wateroverlast zo erg wordt, dat het in uw badkamer overstroomt. Dit is erg vervelend en kan voorkomen worden door regelmatig het dekseltje van het afvoerputje los te maken en de haren eruit te halen.

Is de verstopping niet veroorzaakt door haren dan wordt het moeilijk om de verstopping zelf te ontstoppen. Vaak kunt u met een trekveer niet tot aan de verstopping komen. Het is niet aan te raden om met allerlei schadelijke (ook voor uw gezondheid) middelen te proberen om de verstopping te verwijderen.

Afvoer bad

Ook de afvoer van uw bad kan verstopt raken door haren en zeepresten. In dit geval geldt hetzelfde als met een douche, probeer het dekseltje van het afvoerputje eraf te halen. Dan kunt u proberen om haar en vuil te verwijderen. Als dit niet lukt zou het in sommige gevallen met een plopper opgelost kunnen worden.

Plak hiervoor het overloopgaatje af en zorg dat er een laagje water in het bad staat. Ga nu met de plopper heen en weer zodat vuil omhoog komt.

Dit werkt meestal alleen als er maar een beetje vuil in zit. Als de verstopping hardnekkig is, of vaker terugkomt, dan is het verstandig om ons langs te laten komen. Wij ontstoppen uw afvoer in de badkamer net als de wc zonder schade en zonder te breken.

Verstopte afvoer in de badkamer